PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren

JE LICHAAM VOORBEREIDEN OP EEN ZWANGERSCHAP

Het is niet gek dat een zwangerschap even op zich laat wachten. Toch zijn er wel dingen die je alvast zelf kunt doen. Door Pre-Pregnant te combineren met een gezond voedingspatroon en een gezonde leefsstijl, kun je de vruchtbaarheid zelf bevorderen. Hierdoor kan jouw lichaam de voedingsstoffen in Pre-Pregnant nóg beter benutten.

Bevorder je vruchtbaarheid

Het is belangrijk om goed te kijken naar je leefstijl. Zijn er verbeteringen te maken door gezonder te leven en daardoor je vruchtbaarheid te bevorderen? Lees hieronder verschillende tips op het gebied van voeding, bewegen, gewicht, alcohol en roken. Ondanks dat je misschien weet dat je niet altijd gezond leeft is het belangrijk te weten hoeveel effect dit op je vruchtbaarheid kan hebben.

TIPS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

NIET ROKEN

Roken is niet alleen een aanslag op je eigen lichaam, maar ook op dat van je toekomstige kind. Het vermindert de vruchtbaarheid, verlaagt de kans op het slagen van een vruchtbaarheidsbehandeling en verergert bestaande afwijkingen. Roken belast je lichaam met vele gifstoffen waaronder teer en zware metalen als cadmium en lood. Deze verstoren ook de werking van het mineraal zink.

GEZONDE VOEDING

Om zwanger te worden, is het belangrijk dat je gezond eet en drinkt. Verruil daarom frisdranken en andere suikerhoudende drankjes voor water en groene thee. Eet dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit (bij voorkeur biologisch) en eet regelmatig een gekookt eitje. Verder op het menu: olijfolie, enkele malen per week zeevis of schelpdieren en een handje ongebrande noten of amandelen. Beperk vleeswaren en kaas en vervang brood of pasta eens door knolgewassen en groenten. Beperk ook het drinken van koffie en energiedrankjes.

BEWEGEN EN ONTSPANNING

Veel bewegen en sporten is bevorderlijk voor de vruchtbaarheid. Toch kan té fanatiek sporten juist weer voor een tegenovergesteld effect zorgen. Fietsen, joggen, dansen en yoga zijn aanraders, het lopen van een marathon kun je beter even uitstellen, omdat dit stress kan veroorzaken. Probeer stress te vermijden en zorg voor voldoende nachtrust. Vooral het vrouwenlichaam is extra gevoelig voor langdurige psychische stress. Een gebrek aan goede voedingsstoffen versterkt het effect van psychische stress op je lichaam. Zo kan een tekort aan zink of vitamine B6 of foliumzuur een hogere stressgevoeligheid geven.

GEZOND GEWICHT

Zowel mannen als vrouwen zijn het vruchtbaarst bij een BMI tussen de 20 en 25. Overgewicht heeft een nadelig effect op de vruchtbaarheid, zowel bij mannen als vrouwen. Bij vrouwen kan overgewicht zorgen voor een onregelmatige menstruatiecyclus. Daarnaast kan overgewicht in combinatie met ongezonde voeding leiden tot een mindere kwaliteit van embryo’s, waardoor IVF kan mislukken. Verder leidt overgewicht tot een verhoogde kans op een miskraam, zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Zorg er dus voor dat je fit bent voordat je aan kinderen wil beginnen. Een crashdieet of gastric bypass is niet aan te raden: de kans is groot dat je een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen en daarnaast komen er bij het afvallen giftige stoffen vrij die in het vetweefsel waren opgeslagen. Je lichaam moet dat verwerken. Let op: ook als je BMI niet hoger dan 25 is, is een opgezet middel en een dikke buik een ongunstig teken. Voor mensen met een andere etnische afkomst zoals van Aziatische, Hindoestaanse dan wel van Pakistaanse en Indiase afkomst, gelden andere BMI gegevens. Zij kunnen beter een BMI hebben tussen de 18,5 en 23. Vanaf een BMI van 25 leiden zij namelijk al aan ernstig overgewicht.

VERMIJD ALCOHOL

Bij mannen vermindert het gebruik van alcohol de kwaliteit van sperma. Daarnaast gaat het gebruik van alcohol bij zowel mannen als vrouwen ten koste van het mineraal zink, dat een belangrijke rol speelt in de menstruele cyclus, de ovulatie en de bevruchting.

MEDICIJNEN EN DRUGS

Lees de bijsluiter of vraag je arts of apotheker naar de neveneffecten van eventuele medicijnen die je gebruikt. Daarbij kunnen ook doseringen herzien moeten worden. Gebruik je bijvoorbeeld schildklierhormonen dan moet de dosering aan het begin van de zwangerschap verhoogt worden. Overleg dus tijdig met je huisarts of specialist als je zwanger wilt worden. Uiteraard zijn zowel softdrugs als harddrugs af te raden: zij verminderen de vruchtbaarheid.

 

PRE-PREGNANT IS 100% VOEDINGSSUPPLEMENT

Pre-Pregnant bevat uitsluitend natuurlijke voedingsstoffen die bijdragen aan de verzorging van de zaadcellen en de eicellen. Pre-Pregnant ondersteunt in de voorbereiding op een zwangerschap!

Stel je vraag