PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren

GEZONDE VOEDING

Gezonde voeding is essentieel voor je algehele gezondheid. Als je zwanger wilt worden, is het van belang om je lichaam in optimale conditie te brengen. De zaadcellen en de eicellen zullen allebei in goede staat moeten zijn om een zwangerschap te kunnen bewerkstelligen. Pre-Pregnant ondersteunt de verzorging van deze cellen.

Gezonde cellen
Het menselijk lichaam kan zich onder invloed van een ongezond leefmilieu en een gebrek aan bepaalde plantenstoffen en essentiële voedingsstoffen moeilijker beschermen tegen schadelijke invloeden. Hierdoor gaat logischerwijs de algehele gezondheid van een mens achteruit. Hoewel men dit zelf niet direct hoeft te merken, kan dit onder andere ten koste gaan van de kwaliteit van de eicellen en zaadcellen. En dit kan weer de kans op een gezonde zwangerschap verlagen. De natuur is immers vernuftig en volledig ingericht op een gezonde voortplanting.

 

Zaadcellen
Zaadcellen met een mindere conditie zullen minder kans hebben om te overleven in de schede en de baarmoeder, de eicel niet bereiken, of afgewezen worden door de eicel en daarmee niet kunnen versmelten.

 

Eicellen
Het gebrek aan de juiste voedingssupplementen kan ook leiden tot ongezonde eicellen. Een ongezonde eicel zal minder lang vruchtbaar zijn en/of een stug celmembraan hebben, wat de versmelting met een zaadcel ook kan verstoren. En indien er toch een bevruchting optreedt, kan de zwangerschap afbreken, omdat de innesteling niet lukt of de groei van het vruchtje minder voorspoedig verloopt. Het is echter niet zo dat bij dit laatste uitsluitend de kwaliteit van de eicel bepalend is. Ook de kwaliteit van het sperma is natuurlijk bepalend voor de gezondheid van het vruchtje en of de zwangerschap stand zal houden.

 1. Zorg voor een gezond voedingspatroon
  Wil jij je lichaam voorbereiden op een zwangerschap? Let dan goed op wat je eet en drinkt. Er zijn bepaalde do’s en bepaalde don’ts op het gebied van gezonde voeding. Wij hebben een korte opsomming voor je gemaakt:

 

 • Do’s
  • Drink groene thee
  • Eet minimaal dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit (biologisch)
  • Eet regelmatig een gekookt eitje
  • Drink veel water
  • Gebruik regelmatig olijfolie bij het koken
  • Eet enkele malen per week zeevis of schelpdieren
  • Eet meerdere malen per week een handje ongebrande noten (walnoten of amandelen met het vliesje er nog om)
  • Vervang brood en pasta soms door knolgewassen zoals zoete aardappel en pastinaak of selderijknol

   

  Dont’s

  • Drink zo min mogelijk frisdrank en andere suikerhoudende drankjes
  • Beperk worstwaren, vleesproducten en kaas
  • Beperk koffie en energiedrankjes
  • Drink geen alcohol, rook niet en gebruik geen drugs
  • Eet zo min mogelijk suiker en zoetigheden
  • Eet alleen gezonde vetten

   

Casus

Om te illustreren hoe voeding van invloed kan zijn op je lichaam, volgt hieronder een voorbeeld casus.

. Belangrijk om bij stil te staan is dat onderstaand voorbeeld maar één van de vele mogelijkheden is waardoor vruchtbaarheidsproblemen kunnen ontstaan.

 

Anne (29) en Jacco (32) proberen sinds een half jaar zwanger te worden, zonder succes. In principe hebben beide geen ernstige gezondheidsproblemen. Maar toch zijn er enkele leefstijlfactoren te vinden die de kans op een gezonde zwangerschap zouden kunnen verstoren.

 

Anne lust geen vis, schaal- en schelpdieren. Het gemis aan dit ‘seafood’ is moeilijk met ander voedsel te compenseren, want het bevat veel belangrijke vetten als omega-3-vetzuren en mineralen. Een gemis hieraan kan het celmembraan van de eicel stugger maken, waardoor de bevruchting moeilijker wordt. Ze gebruikt ook geen voedingssupplementen en de inname van ruim voldoende verse groenten laat te wensen over. Hierdoor krijgt ze veel gezonde stoffen in mindere mate binnen. Zo mankeert het vaak aan voldoende foliumzuur dat weer alleen goed zijn werk kan doen met vitamine B6 en vitamine B12.

Uit gemak gebruiken ze regelmatig een kant-en- klaar maaltijd of halen wat bij een afhaalrestaurant en warmen de maaltijd in de plastic bakjes nog even in de magnetron op. Hiermee krijgen ze vanuit het plastic ook nog eens hormoonverstorende stoffen binnen. Dergelijke stoffen zitten ook in plastic drinkflessen en in coatings van conserven, blikjes drank en kartonnen verpakkingen. Ook bodylotions bevatten meestal hormoonverstorende stoffen zoals parabenen die je via de huid opneemt.

Verder houdt Anne graag van een wijntje. Bij elkaar consumeert ze acht alcoholische consumpties per week. Alcohol kan onder andere de werking verstoren van het mineraal zink, dat een belangrijke rol speelt in de menstruele cyclus en de ovulatie.

 

Jacco heeft een Body Mass Index (BMI) van 28. Mannen zijn het vruchtbaarst als hun BMI tussen de 20 en 25 is. Hoe groter het overgewicht, des te trager worden de zaadcellen. Daarbij leiden zij nou niet bepaald een lichamelijk actief leven en doet Jacco net als Anne zittend werk, vaak met de laptop via wifi, dat de zaadcellen ook negatief lijkt te beïnvloeden. Omdat Anne geen vis eet, staat het bij Jacco ook weinig op het menu. En net als Anne houdt ook Jacco graag van een wijntje of een biertje bij het eten.

 

De moeder van Jacco heeft tijdens de zwangerschap gerookt. Ten gevolge hiervan kunnen de testikels van Jacco al minder vruchtbaar zijn. Zijn overgewicht, een licht tekort aan voedingsstoffen en andere subtiele negatieve invloeden kunnen de zaadkwaliteit aanzienlijk verminderen, ook al rookt Jacco zelf niet. En voor Jacco is zink ook belangrijk; het is onder meer belangrijk voor het hormoon testosteron dat in de testikels de zaadcellen laat rijpen.

 

PRE-PREGNANT IS 100% VOEDINGSSUPPLEMENT

Pre-Pregnant bevat uitsluitend natuurlijke voedingsstoffen die bijdragen aan de verzorging van de zaadcellen en de eicellen. Pre-Pregnant ondersteunt in de voorbereiding op een zwangerschap!

Stel je vraag