PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

 

De formules van Pre-Pregnant Man en Pre-Pregnant Woman zijn wetenschappelijk onderzocht en met uitstekend resultaat toegepast in het UMC Gent en de IVF-kliniek van het Jan Palfijn Ziekenhuis te Gent. 


De belangrijkste conclusies van de wetenschappelijk onderzoekers:

 

  1. Vermogen om een bevruchting te realiseren wordt ondersteund

Diverse onderzoeken geven aan dat met de Pre-Pregnant-formule de zaadkwaliteit en het vermogen om een bevruchting te realiseren wordt ondersteund. Bij de vrouw wordt de kwaliteit van de eicel ondersteund en dit verhoogt de kans op een spontane zwangerschap of een succesvolle IVF.

 

  1. Doorgaande zwangerschap door gezonde zaadcellen en gezonde eicellen

Bij IVF telt niet alleen de bevruchting, maar vooral of de IVF leidt tot een doorgaande zwangerschap. De Pre-Pregnant-formule voor man en vrouw ondersteunt hierbij het fundament onder iedere zwangerschap, namelijk voldoende gezonde zaadcellen en gezonde eicellen.

 

  1. Artsen en klinieken zouden het voedingssupplement standaard moeten adviseren

Artsen in fertiliteitsklinieken zouden vanwege de onderzoeksresultaten en de gunstige kosten-baten-verhouding, het voedingssupplement standaard moeten adviseren aan hun patiënten

IVF en ICSI

In 1978 werd IVF uitgevonden en in 1990 ICSI. Meer dan 25 jaar later is er echter weinig vooruitgang meer geboekt in de technieken die een zwangerschap kunnen bewerkstelligen. En dat is zonde, want IVF en ICSI zijn zeker niet zonder risico.

 

Zo geeft de Vlaamse professor Andre van Steirteghem – de ontdekker van de ICSI-methode – aan dat kinderen van ouders die ICSI hebben ondergaan een verhoogd risico hebben om onvruchtbaar te zijn. Ook zouden ze meer kans op overgewicht en diabetes hebben. Dit komt omdat bij ICSI slechts één spermacel wordt gebruikt, waardoor er geen natuurlijke selectie kan plaatsvinden. In de normale, natuurlijke situatie krijgen de minder gezonde zaadcellen in de race om het eitje geen kans. Ook spermacellen die genetische fouten bevatten, vallen normaal gesproken snel af.

Daarnaast moeten bij IVF en ICSI meerdere eitjes bij de vrouw geoogst worden – met behulp van ovulatiestimulerende medicijnen. Ook de consequenties van dergelijke hormonen en medicijnen voor de gezondheid van zowel de vrouw zelf als het latere leven van het kind, zijn onderwerp van discussie en onderzoek.

Onderzoek
Kortom, de huidig beschikbare fertiliteitstechnieken kunnen wel voor een zwangerschap zorgen, maar voegen niets toe aan de kern van het probleem. Daarom is een Belgisch onderzoeksteam al aan het begin van deze eeuw een andere richting ingeslagen, namelijk die van het op natuurlijke wijze ondersteunen van de gezondheid van spermacellen. Vooral de bijdrage aan de kant van de man was volledig onderbelicht. Het belang van voedingssuppletie voor de eicel kwam pas in tweede instantie.

 

Dit team stond onder leiding van Professor Dr. F. Comhaire (androloog en endocrinoloog aan de Universiteit Gent) en Dr. W. Decleer (hoofd gynaecologie afdeling fertiliteit van het Jan Palfijn ziekenhuis te Gent). Belangrijk wetenschappelijke inspirator en initiator is daarbij Drs. G. Devriendt (bioloog en manager R&D van Nutriphyt NV).

 

Gedurende jaren van pionierswerk en wetenschappelijk onderzoek is steeds duidelijker geworden welke factoren en mechanismen een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen. Maar ook welke stoffen (plantaardige extracten, mineralen, vitaminen en andere natuurlijke bio-actieve substanties), en nog belangrijker welke combinatie van stoffen en in welke dosering, het lichaam kunnen bijstaan.

 

Het feit dat de formules van Pre-Pregnant Man en Pre-Pregnant Woman wetenschappelijk onderzocht zijn en met positief resultaat zijn toegepast in het UMC Gent en de IVF-kliniek van het Jan Palfijn Ziekenhuis te Gent is gedeeld in wetenschappelijke, internationale vakbladen. Deze informatie is bijvoorbeeld gepubliceerd in de Elsevier Healthcare, Andrologia, Reproductive Biomedicine, Asian Pacific Journal of Reproduction en Journal of Pharmacy and Nutritional Sciences.

 

In toenemende mate groeit het besef en de acceptatie dat een voedingssupplement een rol van betekenis kan spelen bij de vruchtbaarheid. In België wordt dit inmiddels dan ook door steeds meer artsen voorgeschreven.

Onderzoeker dr. Wim Decleer, tevens hoofd gynaecologie afdeling fertiliteit van het Jan Palfijn Ziekenhuis: ‘Bij de mannen verbetert de beweeglijkheid van de zaadcellen aanzienlijk en kunnen ze ook nog eens in een goede richting zwemmen. Bij vrouwen verbetert de kwaliteit van de eicel en verhoogt bovendien ook de slagingskans bij IVF. We reduceren dus aanzienlijk het aantal mislukkingen.’

 

Volgens Decleer is het voedingssupplement geen wondermiddel dat voor 100 procent werkt voor alle onvruchtbare paren. ‘Maar,’ zegt de gynaecoloog, ‘vele koppels die anders in het laboratorium geholpen moeten worden, kunnen nu zelfs thuis op natuurlijke wijze zwanger worden. Dat is absoluut een serieuze stap vooruit.
Voor de artsenkrant in België stelde men de vraag: moeten wij allen voedingssupplementen innemen? Volgens Dr. Wim Decleer kan het inderdaad geen slecht idee zijn wanneer je op je dertigste of je veertigste een kind wenst, ook als je er een gezonde levensstijl op na houdt. “De beste IVF-poging blijft overigens diegene die je niet hoeft te doen”, concludeert Decleer (De Artsenkrant, 9 november 2010).

PRE-PREGNANT IS 100% VOEDINGSSUPPLEMENT

Pre-Pregnant bevat uitsluitend natuurlijke voedingsstoffen die bijdragen aan de verzorging van de zaadcellen en de eicellen. Pre-Pregnant ondersteunt in de voorbereiding op een zwangerschap!

Stel je vraag