PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Hormoonverstoorders; vermijd ze vooral als je vrouw bent

Hormoonverstorende stoffen kunnen een ravage veroorzaken, met name in een vrouwenlichaam. Helaas zwerven deze stoffen overal om ons heen.


Wat zijn hormoonverstorende stoffen?

Hormoonverstorende stoffen, in het Engels ook wel EDC’s (Endocrine Disruptors) genoemd, zijn zware metalen of chemische stoffen gemaakt op basis van het oeroude aardolie. Aardolie bestaat uit miljoenen jaren oude resten van planten en dieren die in de aardbodem zijn verteerd tot olie. Dankzij alle uitvindingen van de chemische industrie is deze aardolie de basis van heel veel producten: van plastics tot kleding, van onkruidbestrijdingsmiddelen tot kinderspeelgoed en van tapijten tot cosmetica. Omdat de basisgrondstof dit oude natuurproduct is, worden deze chemische producten door ons lichaam nog steeds herkend. Een aantal van deze EDC’s lijkt op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Ze worden daarom ook wel xeno-oestrogenen genoemd. Xeno betekent vreemd. En dát is nou net het probleem. Deze lichaamsvreemde chemische stoffen verstoren je schildklierhormoon of het hormoon testosteron dat vrouwen ook hebben.

 

Waar vind je EDC’s?
We komen dagelijks in contact met deze hormoonverstoorders. De gemiddelde vrouw schijnt alleen al met haar verzorging en cosmetica dagelijks in contact te komen met 515 chemische stoffen! Dat is nogal wat. En dan is er nog niet eens gekeken naar de stoffen die je met je voeding binnen krijgt. De kans is groot dat jij iedere dag wel een portie op je bord hebt liggen. Alle niet-biologische producten bevatten resten van bestrijdingsmiddelen. Voeding uit blik bevat hormoonverstoorders. EDC’s zitten vaak in voedselverpakkingen en komen zo op onze voeding terecht. Ze zitten in niet-biologisch vlees, in zuivel en zelfs in het overgrote deel van het koek- en snoepvak, want veel zoetigheid in de supermarkt is gezoet met High Fructose Corn Syrup (HFCS) dat in veel gevallen kwik bevat. Ook een hormoonverstoorder.


Gevolgen voor het lichaam

Een overdosis hormoonverstoorders is voor alles en iedereen slecht: voor planten, dieren, ongeboren kinderen, pasgeboren kinderen, mannen én vrouwen. Voor mannen kan het onder andere leiden tot verminderde kwaliteit van het sperma.
Maar de lijst van klachten als gevolg van blootstelling aan hormoonverstoorders is voor vrouwen aanzienlijk langer. De meest voorkomende gevolgen voor vrouwen zijn onvruchtbaarheid, overgewicht bij jonge kinderen, borstontwikkeling op jonge leeftijd (ook bij jongens), vroege puberteit bij meisjes, geboorteafwijkingen, vroeggeboortes en een groot scala aan vrouwelijke klachten waaronder endometriose, PMS, vleesbomen en allerlei klachten die we meestal plaatsen onder de noemer overgangsklachten: stemmingswisselingen, slaapproblemen, angstaanvallen, hoofdpijn, gespannen borsten, fybromyalgie, vocht vasthouden en schildklierproblemen. Tot slot verhoogt blootstelling aan hormoonverstoorders ook het risico op allerlei hormonale kankers waaronder borstkanker, eierstokkanker en prostaatkanker.


Xeno-oestrogenen en zwangerschap

Een groot deel van de hormoonverstoorders zijn xeno-oestrogenen. In een vrouwenlichaam is de balans tussen de twee hormonen oestrogenen en progesteron erg belangrijk. Eigenlijk is het meer een dans dan een balans; soms is het ene hormoon sterker aanwezig en soms het andere. Ze dansen als het ware harmonieus om elkaar heen. Dankzij de dans van deze hormonen heeft een vrouw, zolang ze haar maandelijkse cyclus heeft, iedere maand de mogelijkheid om zwanger te worden. Als ze zwanger is, zorgen met name deze twee hormonen na negen maanden voor een happy end.
Deze precaire balans wordt verstoord door de invasie van xeno-oestrogenen. Daarom is het ook geen wonder dat zwanger worden en de zwangerschap tot een goed einde brengen, verstoord wordt door hoge niveaus aan xeno-oestrogenen. Het vrouwenlichaam raakt door al deze lichaamsvreemde stoffen helemaal de weg kwijt.


Wat kun je er aan doen?
Gelukkig heb je veel zelf in de hand. Enerzijds is het natuurlijk zaak ervoor te zorgen dat je ze zo weinig mogelijk binnen krijgt. Gebruik daarom 100% natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Denk ook aan je nagellak, deodorant en zonnebrandproducten. Vermijd tandpasta met fluoride. Eet zoveel mogelijk biologische producten. Vermijd producten die de binnenkant van een fabriek hebben gezien, dus kook en bak zelf met verse ingrediënten. Koop als het nodig is groenten of fruit verpakt in glas, niet uit blik. Vermijd opwarmen van voeding in plastic. Maak je huis schoon zoals je oma het zou doen of kies ook hier voor 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Je lichaam is prima in staat om een bepaald percentage hormoonverstoorders onschadelijk te maken en af te voeren. Je lever speelt hierbij een belangrijke rol, evenals je darmen en nieren. Eet minstens vijf ons groenten per dag, waarvan de helft groene groenten. Het liefst de helft hiervan onbewerkt, dus rauw. Wat goed is om je lichaam te helpen de EDC’s af te voeren zijn broccoli, boerenkool, spruitjes en vooral broccolikiemen. Vers gemalen lijnzaad is ook top. Gebruik groene superfoods zoals spirulina, chlorella en marine fytoplankton om je te helpen ontgiften. Eet vooral ook volop vezels, maar als je vijf ons groenten en twee stuks fruit per dag eet zit dat wel snor.

 

Daarnaast kunnen jij en je partner de natuurlijke lichamelijke processen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de zaad- en eicellen, ondersteunen. Door het 100% voedingssupplement Pre-Pregnant te gebruiken, bevorder je op natuurlijke wijze de vorming van gezonde eicellen en zaadcellen.

 

Kijk voor meer info op http://www.pre-pregnant.com/pre-pregnant/productinformatie-voedingssupplement/.

 

Bron: https://energiekevrouwenacademie.nl/hormoonverstoorders-vermijd-ze-als-vrouw/

 

Stel je vraag