Pre-Pregnant voor de man
PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Er zijn ook mannen die ongewild kinderloos blijven

Bij ongewilde kinderloosheid gaat het altijd over vrouwen. Maar voor mannen is het gemis niet minder groot.

 

“Het voelt als een doorlopend rouwproces om iemand die niet wordt geboren.” Zo omschrijft Bob Eshuis (50) het verdriet van geen kind hebben terwijl hij dat wel had gewild. Acht jaar geleden werd na een aantal ivf-pogingen duidelijk dat Eshuis en zijn partner geen kinderen zouden krijgen. Althans niet via deze route. “We konden naar een privékliniek of een ziekenhuis in het buitenland, of een eitje kopen of voor adoptie kiezen, maar voor ons lag de grens bij ivf. Toen die procedure stopte, kwam het besef dat ik nooit vader zou worden. Dat was pittig.”

 

Regelmatig gaat het er in talkshows, kranten en op sociale media over: ongewilde kinderloosheid. Dat begon met een column van actrice Halina Reijn in de Vlaamse krant De Morgen. De documentaire De OK-vrouw volgde. Heel Nederland kon zien hoe het niet hebben van een kind het leven van Reijn beïnvloedt.

 

Het gaat steevast over vrouwen. Mannen met een onvervulde kinderwens hoorden we nauwelijks. In Nederland lukt het één op de zes stellen niet om binnen een jaar zwanger te raken, blijkt uit cijfers van Freya (vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen). Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is 10 procent van de vrouwen tussen de 38 en 42 jaar in Nederland onvrijwillig kinderloos. Hoeveel mannen ongewild kinderloos zijn, wordt nergens geregistreerd, zegt Marjolein Grömminger van Freya.

 

Toch kunnen jij en je partner de kans op een gezonde, natuurlijke zwangerschap vergroten. Door het gebruik van het 100% voedingssupplement Pre-Pregnant worden de natuurlijke lichamelijke processen, die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de zaad- en eicellen, ondersteund.
Kijk voor meer info op http://www.pre-pregnant.com/pre-pregnant/productinformatie-voedingssupplement/.

 

Bron: NRC

 

 

 

Stel je vraag