PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Voeding draagt bij aan IVF en ICSI

In-vitrofertilisatie (IVF) en intracellulaire sperma injectie (ICSI) zijn beide algemeen toegepaste en ingeburgerde methoden voor de behandeling van onvruchtbaarheid. Door het relatief grote succes van IVF wordt er minder gekeken naar wat de oorzaak was van het uitblijven van het vervullen van de kinderwens. Wanneer we de oorzaak weten, kunnen we een duurzame mogelijke oplossing ontwikkelen, die ook in combinatie met het medisch traject toegepast kan worden.

 

IVF en vroeggeboorte

De daadwerkelijke slagingskans van IVF ligt tussen de 25 en 30%. Bekend is dat IVF geassocieerd is met vroeggeboorte, wat in het begin voornamelijk toe te schrijven is aan het terugplaatsen van meerdere embryo’s. Als er slechts één embryo wordt teruggeplaatst blijkt vroeggeboorte nog steeds een issue. Zo stijgt de kindersterfte in de VS, wat toegeschreven wordt aan complicaties bij IVF-baby’s door vroeggeboorte. Kinderen die via IVF zijn geboren, worden vaker opgenomen in het ziekenhuis. Andere bijwerkingen zoals Retinoblastoom (= zeldzame oogziekte, die meestal bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Deze oogziekte is een vorm van kanker die ontstaat in het netvlies (retina)) en Nefropathie (= nieraandoening die kan ontstaan bij mensen met diabetes). IVF-baby’s hebben een viervoudig verhoogd risico op  pathologie hersenverlamming en vertraagde ontwikkeling. Mannelijke IVF-baby’s hebben specifiek een vijfvoudig verhoogd risico op een afwijking aan de plasbuis.

 

Gevolgen van ICSI op de gezondheid van het kind

ICSI dat gebruikt wordt voor ernstige mannelijke infertiliteit, wordt de natuurlijke selectie ge-’bypast’: slechts één spermatozoïde wordt specifiek uitgekozen en gebruikt (momenteel is het ook niet mogelijk om de spermacellen te screenen via de ICSI-methode). Kinderen geboren met behulp van ICSI, blijken twee keer vaker een majeur geboortedefect te hebben en 50% vaker een mineur defect voor te komen. Eveneens zijn bij deze kinderen meer cardiovasculaire (= systeem dat alle bloedvaten in je lichaam omvat en zorgen voor de aflevering van belangrijke stoffen), genitale urinaire (betreft geslachtsorganen en urinewegen) en gastro-intestinale (betreft maag en darm) defecten vastgesteld.

 

DNA en hormoonverstorende stoffen

Er is een relatie vastgesteld tussen DNA-modificaties en en omgevingsverstorende factoren zoals hormoonverstorende stoffen. Het gevolg van deze hormoonverstorende stoffen is dat het DNA beschadigd kan worden. Ook wordt geopperd dat de eerste stap van een IVF-procedure, namelijk de toediening van hormonale medicatie om verschillende eicellen tot ontwikkeling te brengen in de eierstokken (ovariële hyperstimulatie of superovulatie), eveneens verstorend zou kunnen werken op het DNA.

 

Tekort aan foliumzuur en B-vitamines

Bij eicellen zijn diverse DNA-modificaties vastgesteld. Zo worden hersentumoren, leukemie en ander tumoren gekarakteriseerd met verhoogde methylatie (= regelmechanisme voor de werking van genen) zorgt voor onderhoud en reparatie van het DNA in alle cellen en weefsels van het lichaam om genezing te reguleren) van het TERT-gen (= eiwit coderend gen). Verhoogde methylatie van het TERT-gen betekent dat gen zijn werk niet goed kan doen. Dit is eveneens vastgesteld bij eicellen gebruikt voor IVF en ICSI. Voor een goed functionerende methylatie het aanmaken van methylgroepen is foliumzuur en B12 nodig. Bij tekort aan deze B-vitamines kan de homocysteine niet afgebroken worden ten voordele van de aanmaak van methylgroepen.

 

Mogelijke oorzaken van methylatieproblemen en een verhoogd homocysteïne zijn: hormoonverstoorders, stress en chronische tekorten. De meeste EDC’s of hormoonverstoorders (ftalaten, bisfenol A, herbiciden, pesticiden en DES hormoon) hebben een verstorende werking op de methylatieprocessen.

 

Voeding en de ondersteuning van IVF en ICSI

Naast het IVF-traject moeten er minimale omstandigheden aanwezig zijn om dit traject te ondersteunen. Het wordt steeds duidelijker dat IVF en ICSI ondersteund kunnen worden door gebruik te maken van kwalitatief betere eicellen en spermatozoïden. Dit kan door voedingsfactoren positief worden beïnvloed.

 

100% voedingssupplement Pre-Pregnant

Pre-Pregnant is 100% voedingssupplement en bevat absoluut geen hormonen of medicijnen. Het is een veilige keuze en kan gecombineerd worden met een medische behandeling voor onvruchtbaarheid. Pre-Pregnant is ook een veilige keuze voor het vruchtje en bevat natuurlijke stoffen die je lichaam ondersteunen in een goede voorbereiding op een zwangerschap. Pre-Pregnant is niet nadelig voor de moeder en het kind. Klik hier om te lezen welke zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen Pre-Pregnant bevat (waaronder B-vitamines en foliumzuur).

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

 

Stel je vraag