PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Verband tussen pesticidengebruik en geboorteafwijkingen

Zwangere vrouwen die dichtbij grond wonen waar pesticiden worden gespoten, zouden meer kans hebben op baby’s met geboorteproblemen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. De onderzoekers bekeken gegevens van ongeveer een half miljoen geboren kinderen tussen de jaren 1997 en 2011. De baby’s werden geboren in de San Joaquin Vallei in Californië, een gebied van ongeveer 500 bij 100 kilometer, waar intensieve landbouw plaatsvindt.

 

Pesticiden en geboorteproblemen

De gegevens van de geboren kinderen werden gecombineerd met informatie over de pesticiden. Hieruit leek inderdaad een verband op te merken tussen de hoeveelheid gebruikte pesticiden en het aantal geboorteproblemen (waaronder een ondergewicht bij de geboorte en een vroegtijdige geboorte).

 

De 5% van de zwangere vrouwen die het meest in aanraking kwam met pesticiden – zij werden gedurende hun zwangerschap blootgesteld aan 4.200 kilo binnen een straal van 2,6 vierkante kilometer – kregen het vaakst een geboorteprobleem.

 

9% meer kans op een kind met een geboorte-afwijking

5,8% van alle kinderen in totaal had een geboorte-afwijking. Bij baby’s geboren in gebieden waar veel gifstoffen in de landbouw werden gebruikt, was dit aantal 6,4%. Moeders uit deze gebieden hebben daarom 9% meer kans op een kind met een geboorte-afwijking. Ook waren deze kinderen gemiddeld 13 gram lichter dan baby’s geboren in een gebied waar minder pesticiden werden gespoten.

 

De onderzoekers adviseren daarom ook om te achterhalen in welke gebieden veel pesticiden worden gebruikt. Het is dan zaak om veelvuldig gebruik van de gifstof te voorkomen in gebieden waar veel mensen wonen.

 

Pre-Pregnant: voorbereiden op de zwangerschap

Pesticiden hebben mogelijk invloed op het zwanger worden en op geboorte-afwijkingen. Zelf hier iets aan doen is lastig. Niet alleen de periode dat je daadwerkelijk zwanger bent, maar ook de eerste drie maanden in aanloop naar de zwangerschap is van belang. In deze periode kun je je lichaam voorbereiden op een zwangerschap. Dit geldt niet alleen voor de vrouw, maar ook de man. De geslachtsorganen hebben drie maanden nodig om de eicellen en zaadcellen optimaal te kunnen verzorgen. Het 100% voedingssupplement van Pre-Pregnant ondersteunt hierbij.

 

Bron: NU.nl

 

 

Stel je vraag