PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Voeding en omgeving rond bevruchting bepaalt ziektekans baby

Onderzoekers van de London School of Hygiene and Tropical Medicine hebben bewijs in handen dat de voedingsstatus van de moeder rondom de bevruchting bepalend is voor de gezondheid van de baby en de latere volwassene.

 

Ziekte zit niet alleen in onze genen

De wetenschap van de epigenetica is snel in opkomst. Steeds meer onderzoek laat zien dat de kans op gezondheid of ziekte niet alleen in onze genen zit. Voeding, omgevings- en levensstijlfactoren beïnvloeden uiteindelijk welke genen tot uiting komen en welke niet, of we ziek worden of juist gezond blijven. Nu blijkt uit baanbrekend onderzoek dat de voedingsstatus in de periode rondom de bevruchting al bepalend is voor de kans op ziekte van de baby en in het latere leven.

 

Studie 1: zwanger in het regenseizoen of droge seizoen

Aan het onderzoek deden 120 Gambiaanse vrouwen mee die zwanger waren geworden ofwel in het regenseizoen, ofwel in het droge seizoen. De concentraties van diverse nutriënten werden bij de twee groepen vrouwen rondom de bevruchting gemeten. Later werden het bloed en de haarzakjes geanalyseerd van hun twee tot acht maanden oude baby’s.

 

Resultaat studie 1

De voedingsstatus tijdens het droge en het regenseizoen weken van elkaar af. In het droge seizoen bleek er bijvoorbeeld een tekort aan vitamine B2 en methionine bij de moeders te bestaan. Dit bleek te voorspellen dat de baby’s van deze moeders een ondergemethyleerd VTRNA2-1-gen kregen.

 

VTRNA2-1 is een RNA-gen dat gereguleerd wordt door methylgroepen. Normaal functioneert het gen als een tumoronderdrukker, maar het kan deze functie minder goed uitvoeren als VTRNA2-1 ondergemethyleerd is. Ook de functie van het immuunsysteem gaat door deze verandering achteruit.

 

Studie 2: sterven aan infectieziekten en het droge seizoen

Verder onderzoek met 55 Gambianen van het platteland liet zien dat de mate van methylatie minimaal 10 jaar, maar waarschijnlijk tot ver in het volwassen leven onveranderd blijft. Dit biedt volgens de onderzoekers mogelijk een verklaring voor het feit dat volwassen Gambianen vaker sterven aan infectieziekten wanneer hun moeder in het droge seizoen zwanger werd.

 

Resultaat studie 2

Uit het onderzoek komt een oorzaak-gevolgrelatie naar voren tussen voeding, omgeving, de ontwikkeling van het vroege embryo, epigenetische veranderingen en ziekte. “Dit biedt perspectieven voor verder onderzoek naar epigenetische verschillen en het ontstaan van ziekte”, aldus de onderzoekers.

 

Ondersteun een natuurlijk zwangerschap met Pre-Pregnant

Pre-Pregnant is 100% voedingssupplement en bevat absoluut geen hormonen of medicijnen. Het is een veilige keuze en kan gecombineerd worden met een medische behandeling voor onvruchtbaarheid. Pre-Pregnant is ook een veilige keuze voor het vruchtje en bevat natuurlijke stoffen die je lichaam ondersteunen in een goede voorbereiding op een zwangerschap. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen, hormonen of medicijnen terug te vinden in deze voedingssupplementen. Pre-Pregnant bevat juist voedingsstoffen die de innesteling en placentavorming op natuurlijke wijze ondersteunen en draagt met een goede voorbereiding bij aan de slaagkans op een succesvolle zwangerschap. Klik

 

Bron artikel: NaturaFoundation

Bron onderzoek: Matt J Silver, et al., Independent genomewide screens identify the tumor suppressor VTRNA2-1 as a human epiallele responsive to periconceptional environment, Genome Biology Volume 16, Number 118

 

 

 

Stel je vraag