PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Plastic in ons brein

Chemische stoffen (hormoonverstorende stoffen) die door de mens geproduceerd zijn, storen de natuurlijke werking van ons lichaam. Ongemerkt kunnen de kleinste hoeveelheden van deze stoffen al een verstorende invloed hebben. Grote bezorgdheid bestaat er voor de effecten op de ongeboren vrucht. De TV-uitzending Zembla heeft hier in 2013 al een documentaire over gemaakt. Het gaat om toxische stoffen in onze leefomgeving, bestrijdingsmiddelen, voeding, verzorgingsproducten, reinigingsmiddelen en gebruiksvoorwerpen.

 

Plastic in ons brein

Internationaal wordt er veel onderzoek verricht en de uitkomsten stellen niet gerust, integendeel. Recent onderzoek dat werd geleid door Jana van Vliet-Ostaptchouk van het universitair medisch centrum Groningen (UMCG), toont voor het eerst aan dat hormoonverstorende stoffen zoals parabenen en fenolen, die veel voorkomen in plastics, zich in specifieke delen van het menselijk brein kunnen nestelen. Hormoonverstorende stoffen werden daarbij aangetroffen in de hypothalamus en de witte hersenmassa. De hypothalamus speelt een belangrijke rol in de hormonale huishouding en de witte hersenmassa (het binnenste) verbindt de grijze hersendelen met elkaar. De exacte consequenties hiervan voor de hersenfuncties zijn nog niet duidelijk.

 

Landbouwbestrijdingsmiddelen: wat wordt er nu bestreden?

Veel hormoonverstorende stoffen worden omschreven als xeno-oestrogenen. Dit zijn xenobiotische stoffen waartoe ook landbouwbestrijdingsmiddelen behoren en die zich als een verstorend eostrogeen kunnen gedragen. Recent onderzoek toont bijvoorbeeld ook aan dat een uit plastic afkomstige stof BPA (bisfenol A) de embryo-implantatie stoort bij IVF en de kans op een zwangerschap verkleint. Soja bevattend voedsel zou deze negatieve invloed van BPA weer kunnen remmen.

 

Het Kind van de rekening

Kortom het onverminderd massaal toestaan van toxische en hormoonverstorende stoffen in ons milieu en onze voeding betekent dat overheden vooral met de gezondheid van onze kinderen spelen en ons kroost in feite blootstellen aan een risicovol experiment. Het gaat er bij toxische stoffen immers niet alleen om de hoeveelheid en de duur van de blootstelling, maar vooral ook over het tijdsvenster waarin je wordt blootgesteld en niet te vergeten de enorme cocktail aan toxines waaraan we toch al onvermijdelijk worden blootgesteld.

 

We zien inmiddels dat de hormoonverstorende stoffen alle uithoeken van de wereld hebben bereikt en voor biologen zijn de gevolgen voor veel diersoorten al jaren duidelijk. Enkele Europese lidstaten zoals Denemarken en België hebben al hun eigen verantwoordelijkheid genomen om de zwangere vrouw te informeren. Met de hulp van de universiteit van Gent is daar een folder voor opgezet met veel praktische tips om contact en inname van hormoonverstoorders te verminderen. Ook voor de man zijn deze tips van belang. Zwanger worden doe je echt samen. Die bevruchting, dat samenkomen van een eicel en een zaadcel, is een uniek moment en vormt de basis voor een heel mens en zijn gezondheid. Het spreekt voor zich dat je juist al in de preconceptiefase je lichaam moet beschermen tegen verdachte stoffen. Kortom neem zelf maatregelen en werk aan je eigen gezondheid en daarmee dus ook aan die van je (toekomstige) kinderen.

 

100% voedingssupplement

Pre-Pregnant is een 100% voedingssupplement dat gemaakt is voor de vrouw én de man. Pre-Pregnant bevat absoluut geen hormonen en medicijnen. Ook zijn er geen bestrijdingsmiddelen tijdens de productie van de natuurlijke stoffen die in Pre-Pregnant worden gebruikt. Pre-Pregnant is onder de meest strenge condities voor voedingssupplementen binnen Europa geproduceerd.

 

 

 

Stel je vraag