PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Op natuurlijke weg steeds minder vanzelfsprekend steeds moeilijker zwanger

1 op 5 koppels ondervindt problemen met het op natuurlijke wijze zwanger  worden. Dit komt vooral door milieuvervuiling en onze leefstijl. Zij hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van ei- en zaadcellen.

 

Daarbij bevat de dagelijkse voeding onvoldoende van de juiste natuurlijke stoffen om daar weerstand tegen te bieden. Hierdoor daalt de kans op een natuurlijke zwangerschap en neemt de slaagkans bij IVF af. ’Een zorgwekkende ontwikkeling,’ zegt dr. Decleer, gynaecoloog en diensthoofd van het Jan Palfijn Ziekenhuis (AZ) en Fertiliteitscentrum Fertility Belgium te Aalter. ’Veel koppels kunnen hun kinderwens niet op een natuurlijke wijze verwezenlijken’. Een natuurlijk voedingssupplement lijkt de oplossing.

 

Gifstoffen

‘De samenstelling van onze voeding is de afgelopen decennia drastisch veranderd.’ zegt bioloog drs. Gabriël Devriendt. ’De voeding zelf, maar zeker ook de chemische toevoegingen en gifstoffen als pesticiden en gewasbeschermers, hebben een groot effect op het functioneren van ons lichaam. Daarnaast zorgt het ontbreken van bepaalde natuurlijke voedingsstoffen ervoor dat de kwaliteit van ei- en zaadcellen steeds verder verslechtert. Slechts weinig koppels met een kinderwens beseffen het effect hiervan op hun zwangerschapskans.

’Wanneer het niet lukt om zwanger te worden, lijkt de weg naar de IVF-kliniek de enige mogelijkheid’ zegt prof. dr. em. Frank Comhaire, androloog en specialist in mannelijke onvruchtbaarheid. ’Wat vaak overgeslagen wordt, is het verbeteren van de kwaliteit van ei- en zaadcellen. Het is vanzelfsprekend dat wanneer de kwaliteit van deze cellen toeneemt, ook de kans op een zwangerschap veel groter wordt’. Jarenlang onderzoek onderschrijft de grote invloed die bepaalde natuurlijke voedingsstoffen hebben op de kwaliteit van ei- en zaadcellen en daarmee op de kans om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

 

Voedingssupplementen

Zo blijkt uit wetenschappelijke publicaties van prof. Comhaire en dr. Decleer dat bij mannelijke onvruchtbaarheid bepaalde voedingssupplementen de kans op een natuurlijke zwangerschap kan verviervoudigen.


’Kunstmatige methoden om zwanger te raken zouden een laatste redmiddel moeten zijn’ zegt dr. Decleer. ’Wanneer je met een natuurlijk voedingssupplement de kans kunt vergroten, zonder dat dit risico’s met zich meebrengt voor moeder, vader of kind is dat altijd te prefereren. De negatieve bijwerkingen van kunstmatige methoden komen niet voor bij een natuurlijk en uitgebalanceerd voedingssupplement.’

 

Lees het interview op de website van de Telegraaf »

 

Stel je vraag