PRE-PREGNANT Een 100% voedingssupplement helpt het lichaam de kinderwens te realiseren
Vruchtbaarheid verbeteren met voedingssupplement

In het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent wordt een nieuwe vruchtbaarheids- behandeling getest. Het gaat om een aanvulling op onder meer de ivf-behandeling. Patiënten krijgen een voedingssupplement dat afwijkingen op de zaad- en eicellen kan corrigeren.

 

Gentse onderzoekers hebben 2 jaar lang 1.000 koppels met vruchtbaarheidsproblemen gevolgd. Zij kregen voedingssupplementen met visolie, plantenextracten of lijnzaadolie toegediend.

 

In combinatie met klassiekere behandelingen zijn de resultaten hoopgevend. “Door het opsporen van de oorzaak van het probleem en het behandelen daarvan, plus het toedienen van die voedingssupplementen, slagen we erin de vruchtbaarheid te herstellen”,  zegt de Gentse professor emeritus Frank Comhaire.

 

“Bij een behandeling van de man hebben we binnen de 3 maanden 40 procent zwangerschappen bekomen, op natuurlijek weg of door inseminatie. Anderzijds is ook vastgesteld dat de succeskans op een zwangerschap bij in-vitrofertillisatie (ivf) na een voorbereiding met voedingssupplementen gestegen is van 25 tot 35 procent.”

 

De voedingssupplementen zijn een stuk goedkoper dan ivf, maar omdat ze voorlopig niet terugbetaald worden, maakt het voor de patiënt financieel weinig verschil.

 

 

Stel je vraag